Årets Meny...

I år blir menyn ganska spännande... Vi har nämligen ingen aning om vad förrätten/förrätterna blir... Nyss var det "arbetslaget" här och släppte av ingredienserna och så vitt jag kan se så blir det något med räkor, lax och pilgrimsmusslor. Tidigare i veckan så frågades det efter en grillpanna och så har vi på omvägar fått veta att det kommer att finnas cashewnötter med i en av rätterna.... Spännande blir det.

Varmrätten blir någon form av Oxfilé Provencale men goda tillbehör och efterrätten blir en favorit i repris: Chokladbavaroise i tre färger (jaa, samma som vi hade förra året... men den var så förbenat smaskig)


Gott Nytt År Alla Darlingar!!!!

Julgranen

Nu när vi har fått kika in i alla vackra adventsfönster så kanske det är dax för att kolla in julgranen? Hur ser din gran ut? Min egen gran har gått från en ganska enkel stilren historia till den här knallblå historien:

34226-108

E den inte hysterisk så säg? :-D

Skådespeleri av högsta klass....

34226-107

Min lilla darling Hampus spelade med i skolans julspel idag... Han var lillebror Herde (med micken).... Och visst var han absolut duktigast på scen... (inte är jag partisk inte... *flinar*)

Imorgon börjar jullovet och den här mamman tycker att det ska bli SÅ skönt att inte behöva kliva upp kl 6 på mornarna i ett par veckor.... SOVA SOVA

En julfest kvar....

Måndag kväll är det dax för den allra sista julfesten... Elins. Som hon har väntat. Hon ska vara tomte och sjunga "Tipp, Tapp". Lite lustigt... att en tjej som är väldigt "rosa och glittrig" inte alls är intresserad av att vara lucia eller tärna när det ska sjungas.

Alla julklapparna är köpta... ja, förutom makens då... han är nämligen helt hopplös på att klämma på paketen och tjata om vad det kan möjligtvis vara i (med väldigt stooor glimt i ögat). Nä, jag skojar bara. Sanningen är den att jag är alldeles vilse och vet inte alls vad jag ska ge honom, jag vill ju ge honom den perfekta julklappen... Den där som talar om hur mycket jag älskar honom.

Till mig ligger det två klappar under granen än så länge... I det ena misstänker jag skarpt att det är en grej som jag önskat mig. det andra vete katten....? Spännande, spännande!

Hur är det med er andra? Kommer tomten med nåt fint i jul? Vad önskar ni er?

Saft-tant blev jag...

Blev inkallad till kyrkans krubbvisning för att servera barnen och fröknarna saft och pepparkakor. Ingen kunde vara gladare än jag för då fick jag chansen att titta på det härliga skådespel som vår kyrka har i samband med krubbvisningen:

Åsnan Åsa och fåret Folke berättar på sitt eget lilla vis om hur det gick till den där natten för drygt 2000 år sedan. Väääldigt roligt, både för barn och vuxna.

34226-105

Barnen satt som fastklistrade i bänkarna, skratten rullade genom hela kyrkan.
34226-106

När berättelsen var klar och Åsa o Folke lämnat oss så fick vi kika på den vackra krubban:
34226-104

Hampus Julfest

Igår var det dax för den årliga julfesten. Vi packade fikakorgen och åkte till skolan. Barnen uppträdde med tomtesånger, och sedan var det fikadax. Efter fikat så kom tomten med en liten överraskning. Alla barnen kastade sig över honom, men när de fått sin godispåse så satt han där alldeles övergiven. Ungar är bra giriga! Men goa :)

   

Julspelet blev en succé!!

        

1, Stjärnängeln gör entré, sjungandes Stilla Natt ackapella. JÄTTEVACKERT!
2, Storasyster och Lillasyster sliter upp julklappar. (Det var dessa två som satt och "läste" om julevangeliet som sedan utspelade sig vid sidan om)
3, Vår berättarröst uppe i predikstolen. Kanonbra jobbat!
4, Herdarna och fåren gör entré. (Mitt alldeles egna lilla får längst fram i bilde)
5, Änglarna har ställt upp sig för att sjunga sin glädjesång "Jippie, Jippie". Inte ett öga torrt i publiken :)
6, De tre vise männen söker efter den nye konungen i Herodes palats.
7, Maria, Josef och Jesusbarnet.
8, Alla -  Storasyster, Lillasyster, Änglar, Vise män, Herdar, Får och till och med Herodes vakter kikar på Jesusbarnet.
9, Postludiet blev Änglarnas gädjesång en gång till. Denna gången medverkade hela ensemblen.

Väldigt många kom fram efteråt och hade bara gott att säga om hela julspelet. Och det var jättebra! Hoppas vi kan göra om det nästa år!


Genrep igår

Vi träffades kl 16.00 i kyrkan för att gå igenom julspelet.... Det kommer att bli så himla bra! Lite rampfeber har man ju men det är nog bara bra.... Då håller man sig alert (guud vilket fånigt ord, men det är så det känns).

Jaja, rapport kommer senare...

Ett ljus i mörkret vill jag vara....

34226-90


Jag tänder ett ljus!

I morgon e det dax....

Julspelet!

Idag ska vi till kyrkan för att genrepa inför det stora julspelet imorgon. Vi har nästan 40 anmälda barn och ungdomar som vill vara med. Det kommer att bli kanonbra!!

Vi har suttit i flera dagar och sytt upp änglakåpor och andra dräkter, men nu ska allt vara klart. Det får vi iallafall hoppas. "Mina" Miniorer har ställt upp nästan allihop, vi har 4 herdar, 1 får och ca 14 änglar. *S* Det blir ju så när gruppen består till största delen av tjejer.

Jag kommer att lägga in bilder, både här och i Miniorernas blogg.

*Sjunger*:
"Jippi, Jippi, Jippi, Hurra, Hurra Idag har det hänt något väldigt bra.
Gud har fått en son, ni får tro på vårt ord.
Denna lilla bäbis kan rädda vår jord"
(Änglakörens sång)

En mycket stolt dam!


Kolla! Elin har tagit hål i öronen!

34226-89

Det gick hur bra som helst. Lite nervöst var det men efter "emlade" örsnibbar så gick det jättebra.

Adventsfönster

Som svar på Lenas utmaning kommer här mitt adventsfönster:


34226-88

"Grönt e Skönt"

RSS 2.0