Helt sjukt


Kolla vad jag plockade i min trädgård idag:

Helt sjukt..."ur led är tiden"

Det är inte utan att man blir lite mörkrädd.... Vad gör vi med vår jord egentligen....?

Ang. astma

Elins snuva är i stort sett borta! Hon har lite lättare att andas och näsan rinner ingenting... Jag har inte heller hört henne nysa en enda gång på de senaste 4 dagarna.

Anledning (tror jag):

* Kaninerna flyttade i torsdags.

* Vi började med inhalator och allergitablett den 21 nov (förra tisdagen)

Men vi väntar fortfarande på kallelse till barnmedicin för astmautredning.


Tack för en underbar helg!

I fredags åkte jag och maken till Malmö tillsammans med svägerska och hennes man och ett par goa vänner. Vi bodde på hotell, åt goda frukostar, härliga middagar, gick långpromenad i Köpenhamn och hade det allmänt mysigt och trevligt.

34226-85

Stilstudie av svägerskan på pub i Nyhavn.

34226-86

Till skillnad från oss (vi fick dusch på rummet) så fick svägerskan träna upp sina akrobatiska färdigheter för att ta sig upp i badkaret när hon skulle duscha. Lägg också till att badrummet helt saknade ventilation och duschdraperi, vilket gjorde att marmorn var jättehal i och med att allt var jätteblött. Så att ta sig ur karet efteråt var inte helt lätt det heller :)

Mitt i allt elände... en liten skönhet

För sisådär 5-6 år sedan fick maken en mini-mini-mininovemberkaktus i farsdagspresent av barnen. Den bestod av ca 6-7 blad och var planterad i en löjligt liten kruka. Nu kan man väl säga att den har vuxit lite:


34226-84

Visst e den ljuvlig?

Lilla älsklingen min...

Elin kom hem från skolan alldeles förtvivlad .... Hon har fattat att det är allvar med kaninernas flytt... Stooora tårar trillade nerför kinderna när hon frågade om hon inte kunde få ha en katt istället. När jag då förklarade att det är lika illa med katt som med kanin så kontrade hon med "men en guldfisk då?" Ja, älsklingen, kanske en guldfisk.... Kanske en julklapp att fundera över?

Förmodligen astma...

Precis hemkomna från läkaren... Remiss är skickad till barnmedicin för astmautredning. ÅH så roligt! Inte direkt! Elin fick ett recept på tablett och inhalator. Kostade bara 700 spänn! Det är ju sjukt att barnmedicin får vara så dyr. Läkaren trodde att hon med 90% säkerhet har astma och därför så ska hon ta medicinen. Hon kan inte bli sämre av den utan bara bättre. Nu ska kaninerna bort! Även om hon inte är uttalat allergisk mot dem så kan hon bli, hon har ju faktiskt visat sig vara allergisk mot luftburna allergener... HÖ! Eller rättare sagt hö-damm. Och vad äter kaniner? Just det....!

Tja, ganska typiskt tror jag....

Till helgen så ska jag och maken åka till Malmö till sammans med svägerskan med man och ett par goda vänner. Vi ska bo på hotell och gå en heldag i Köpenhamn o titta på julskytningen, spontandricka en öl på nån mysig pub o bara ha det gött. Vi ska sova borta i två nätter! Ska bli såååå skönt att vara barnledig.

Och vad händer då? Jo, Elin fick hämtas från skolan igår eftersom hon var så snorig att hon sa att hon mådde illa o ville kräkas. Hampus klagar på ont i halsen och låter lite snorig han också. Sååå... kanske vi får stanna hemma med sjuka barn istället.... Åh så roligt... *snyft*

Så håll alla tummar för att barnen är friska till helgen för vi behöver verkligen komma bort en stund.

Det var väl tur...

Leoniderna... Jag missade dom. Hade ju tänkt att gå upp i gryningen för att kolla på detta skådespel på himlen. Det var ju utlovat flera hundra stjärnskott i timmen... men enligt en astronom som aftonbladet.se har talat med så fanns det inga Leonider inatt. Han säger att det kommer bli bättre nästa år. Får väl bara hoppas på att det inte är mulet då...

Alvedon...

Äntligen! Alvedon för barn i sugtablettform. Kanon. Elin går och undrar hela tiden om det inte är "dags att ta en tablett nu?" Tydligen väldigt smaskiga. Jordgubb! Tjejen i kassan på Apoteket sa att hennes lilla flicka tar sig för pannan och säger med svag röst "Jag tror jag har lite huvudvärk mamma" Allt för att få en god tablett...  *ler*

Tanken slog mig...  min Elin använder ju duntäcke när hon sover... kanske är det det som ger allergiska reaktioner... I alla fall så bytte jag till ett täcke i konstfiber och jag inbillar mig att hon är liiiite mindre snorig idag. Hon är i vilket fall som helst mycket piggare idag än igår.
På sjukvårdsupplysningen sa de att det är många barn, och vuxna med, som dras med väldigt envetna förkylningar just nu. Så vi väntar ett tag till och hoppas hon blir bättre. Skulle hon få feber ytterligare en gång den här månaden så är det vi som går till läkaren och vi lämnar inte vårdcentralen innan vi vet vad det är för fel på henne.

Så det så....

Jag blir så trött....

Nu har lilla Elin feber IGEN!!! Va F*N?? Stackars gumman... inte en hel vecka knappt på hela hösten har hon fått vara frisk. Det snörvlar, frustar, nyser och deppar hela tiden!
Vi var hos läkaren för att kolla allergi mot de kära små kaninerna... (inte för att allergi ger feber, men den ständiga snuvan är lika jobbig) men nää då... inte kaninallergi men väl pollen... sk. "luftburna allergener". Men jag vet inte jag? De där testerna är ju inte 100%-iga. Jag tror det är kaninerna i alla fall. Eller kanske kan det vara höet som kaninerna får... det är ju nästan lika illa... de måste ju få hö. Och kaniner som man inte får vara inne hos... Hur kul är det? Som tur är så har en mamma till en av kompisarna sagt att de är intresserade av att ta emot våra små gosingar... Så barnen kan få hälsa på dem då och då ändå.

Ja ja, jag får ringa vårdcentralen imorgon bitti så får de titta på henne....

Spännande...

Oj oj oj va länge sen det var jag skrev här... *skäms lite*

Jaha...Vad har hänt sen sist... hm... Jo, jag har pratat med sjukhuset, igen, om att få komma till kirurgen för att diskutera en viktoperation. Fick tag på en trevlig sjuksköterska som frågade en del frågor om mina matvanor, nuvarande vikt, min psykiska hälsa mm. Hon konstaterade också att p.g.a. min bröstcancer så hamnar jag i ett alldeles eget litet fack som kan underlätta för mig att få en viktoperation, trots att jag egentligen har liiite för lågt BMI. Man ska ju helst ha BMI över 40 för att vara aktuell. Till slut så kom hon ialla fall fram till att jag verkade vara en lämplig kandidat för operation. Så nu ska jag bara vänta på att få en tid för möte med läkaren som ska fälla det slutgiltiga avgörandet, förmodligen kommer jag att bli kallad någon gång i december-januari. Spännande Spännande

Annars då...

Joo... maken och jag har haft en ganska jobbig kris... Tog oss ur den med flygande fanor och allt är bättre än någonsin... :-)
Lite kriser då och då är väl bara helt naturligt när man varit tillsammans i över 12 år (hu va tiden går) men det är bra för då får man fräscha upp sin syn på älsklingen. Det är ju så lätt att sluta se den man lever med.

RSS 2.0