Snart slut på praktiken:(

Åh vad det känns vemodigt!!!

Vill verkligen inte sluta praktiken!!!

Har haft det sååå underbart!!! Fantastiska handledare... ja... alla på avdelningen har varit fantastiska!!!

Idag var jag på Lab på förmiddagen. Fick ta blodprov så det stod det härliga till... ungefär 20 stycken blev det nog. Några var lite halvsvåra så att handledaren fick ta över men i stort gick det jättebra!!

Under praktiken så har jag fått göra en hel del... Blanda dropp, sätta nålar (PVK), ta bort kateter, ta bort EDAK, ge injektioner, ge mediciner, lägga om sår, dokumentera.... en hel del som ni ser!!

Ja jisses!! Dags för sistauppgiften på den här kursen... fredagnästa vecka är det redovisning sen tar nästa 5 veckors kurs vid... Efter den är det dags för sommarjobb... Har fått plats på ett ålderdomshem i Åsa... ska bli skitkul!!!

Puss o... ja ni vet....


:)

Praktikrapport...

Jisses vad jag är trött...

Har praktiserat i en vecka nu och det är fruktansvärt roligt och krävande!!

Jag har fått gå bredvid och titta på när min handledare utför de sysslor en sjuksköterska gör i sitt dagliga arbete och jag har fått hjälpa till med det min kunskapsnivå räcker till för... Som t.ex. att ta blodtryck, klocka pulsen, fråga patienter om smärta enligt VAS-skalan, ge smärtstillande och en hel del mer... De basala omvårdnadsåtgärderna som att bädda sängar, hjälpa till med patienternas hygien, tömma kateterpåsar mm har jag också fått göra ett antal gånger. Att kunna prata med patienter på ett pedagogiskt riktigt sätt är också något jag försöker tänka på hela tiden. Viktigt är också att sköta sin egen handhygien med ständiga spritningar.

Diverse småkurser får jag genom avdelningen - sårvård/bandagering hette en... smärta/källsortering en annan... En heldag om stomier har jag hunnit baka in... Helintressant!!!

Nu är det dags för bingen... puss å så...

RSS 2.0