Nej tack!

På kursen i dag hade vi avslutning i ämnet kommunikation. Vår ledare bjöd på Systerkaka (som butterkaka fast ändå inte). OCH JAG SA NEJ TACK!!! Faktum är att det inte var särskilt svårt. Jag är inte lika lockad av det längre, inte så att jag inte får ett sug, men det är lättare att motstå.

Jag känner mig stark och glad så därför bjuder jag på den här fantastiska synen från min absoluta favorit i trädgården:

Löjtnanshjärta

Två veckor!

Igår kväll var det första gången jag kunde sitta i soffan och titta på en film utan att känna något som helst godissug. Det får mig att börja fundera på hur mina godisvanor egentligen har sett ut? De måste ju ha varit fruktansvärda! 

En annan liten grej som har slagit mig är att det är mycket lättare att hålla mig till kosten denna gången....? Hmmm.... kan ha att göra med den där mentala biten, man måste ha bestämt sig och inte göra detta för någon annan än sig själv. Precis som att sluta röka. Vilket jag också har lyckats med! Men det var för 2 år och 2 månader sen. När jag väl hade bestämt mig så var det inte ett enda dugg svårt och jag vet allt om att inte lyckas sluta för det hade jag försökt hundra gånger innan, men de gångerna slutade jag för att det var dyrt eller jag var gravid eller min make ville att jag skulle.... Alltså inte en enda gång bara för MIG! Och där har vi hela grejen, man kan KLARA VAD SOM HELST BARA MAN GÖR DET FÖR SIN EGEN SKULL!!! 

Jippie...!!!

Glömde vägningen igår så jag hoppade upp på vågen i morse istället, nu är det ner ytterligare 2 kg. Det gör totalt -6 kg! På 2 veckor! Måste börja intala mig själv att det inte kommer att gå så här fort hela tiden, utan att det kommer att komma veckor då jag inte går ner alls. Men just nu tänker jag bara njuta av segern mot de första 6 kilona!

Själva kosten känns inte så märkvärdig längre och det börjar bli tröttsamt med samma ägg och skinka, men jag tänker inte ge mig. Det är värt allt i världen bara jag kan gå ner i vikt till mina önskade 85 kilo.
Då väntar nämligen en bröstrekonstruktion och en bukplastik på mig. Och det är väl inget dåligt mål att sikta mot?!
Något som är bra däremot är att godissuget nästan helt har försvunnit!

Man är visst älskad... :)

Underbara barn och underbara make!

Kl 8 i morse kom hela högen (t.o.m. 15-åringen) in i sovrummet med blommor och presenter. Härliga och uppskattade sådana, Tack min härliga familj!

Morsdagspresenter

MP3-spelare till mina promenader, oljesprayflaska till min nya hälsosamma livsstil, blommor och...

Elins present

... en handgjord tvål med lavendel i från Elin.

Tack, Tack, Tack, Tack.... Jag älskar er!

Och nu över till något helt annat, som de säger på nyheterna.

Någon som har något bra tips på hur jag kan förvandla det här:

Diket

till en vacker bäck som porlar sig fram genom trädgården?

Detta är resultatet av vinterns översvämningar. Det är mycket gamla trasiga rör som egentligen ska leda en bäck från skogen och ner till vägen under vår gräsmatta, rötterna på buskarna vid sidan har sprängt sönder röret så varje vinter har vi ett anta "geisrar" i gräsmattan, inte sååå kul!
Vi har bara grävt lite för att det inte ska vara vattensjukt överallt. Nu tänkte vi utnyttja det faktum att vi inte har lust att betala flera tusen på att gräva ner nya dräneringsrör. Och så tror jag att det går att göra riktigt läckert... det är bara det att vi har totalt stopp i fantasiavdelningen just nu.... Alla förslag mottages tacksamt.

Ha en underbar morsdag, det tänker jag ha!

Fotbollen är en hal rackare....

Elin har spelat sitt livs första matcher idag, gick väl så där får man väl erkänna. Första matchen vanns INTE med 2-10 och inte heller den andra vanns med 4-12... nåväl, nästa match tar vi dom! Alla i laget kämpade som drakar och slet hela matcherna även om det började drälla tappade sugar över hela plan den sista halvleken i andra matchen. HEJA NORVALLA IK!!

34226-45

Elin kämpar på.

34226-46

Underbara killar o tjejer!

BRA JOBBAT!

Så till sist en liten uppdatering ang. viktkampen....

Igår (26/5) var det dags för kalas igen och det var barnens kusin Amanda som fyllde 13 år, hjälp vad stora de börjar bli! På bordet dukades det upp en fantastisk smörgåstårta som "förrätt" och en härlig gräddtårta till "efterrätt". Denna gången var jag väl mentalt förberedd och det var inte jättesvårt att stå emot (inte helt lätt heller, men inte lika tufft som pajen häromdan). Jag hade tagit med mig lite jordgubbar som jag "syndade" med (det är väl inte helt tillåtet med det heller, men det är bättre än tårta).

Imorse kunde jag inte heller motstå att kliva upp på vågen, jag känner ju att det händer grejer nu. Nu har jag totalt gått ner 4 kg (på 1½ vecka!) Inte så pjåkigt om jag får säga det själv. :)

Till sist vill jag även tacka för alla uppmuntrande kommentarer från goa bloggare som stöttar mig i min kamp! Välkomna in på min sida när ni vill!!

Jaha.. så var det dags för räkningar igen...

Alla dessa räkningar kan driva vem som helst över klippkanten... Allting blir bara dyrare och dyrare!

Nåväl, nog om det, om jag inte tänker på det så kanske det försvinner...? ;)

Igår var jag superstark... Vi ( jag och maken) gick över till svägerskan en stund för att umgås, då satt de precis och avslutade sin middag. Efter en liten stund tog de fram en rabarberpaj som doftade ljuvligt. De tog även fram en tallrik till mig men jag avböjde! Det var jättejobbigt att motstå men nu idag känns det fantastiskt! Jag klarade av min första riktigt stora frestelse! Det känns som om att jag borde ha tappat minst 2 kg på bara den ansträngningen! Jag ska även tala om att maken var solidarisk med mig och avstod från pajen han också.
Tack snälla älsklingen!

Det var väldans vad fort det gick...

Hur knasig får man bli? Upptäckte imorse att jag läst av vågen fel (har inte en sån där digital), som tur var hade jag lagt på 5 kg så nu har jag inte bara gått ner 3 kg utan hela 8 kg på lite mindre än en vecka... Det var väl duktigt så säg? : ), nä skämt åt sidan... tänk om jag hade läst fel åt andra hållet...? Fruktansvärt!!

Till saken hör ju att jag har ju inte 10 kg att gå ner, inte heller 20 kg utan jag måste tappa hela 35 kg. Fast nu har jag tappat 3 redan så nu är det "bara" 32 kvar, pust! Skam den som ger sig!!!

Vägning och mätning kommer att ske på måndagar, idag var det som sagt -3 kg och -4 cm (midja, eller ja det som ska bli en midja).

Dieten har funkat skitbra idag. Till frukost blev det äggröra med skinka, lite cream cheese och några paprikaringar, lunchen blev tonfiskröra på några salladsblad, mellanmål - en avocado med citronpeppar och slutligen middag på broccoligratäng med bacon. Där emellan några koppar kaffe. Känner mig helnöjd faktisk. Har knappt varit hungrig alls idag. Förresten ett päron har slunkit ner oxå.

Min blogg kommer väl att bli lite självgod en tid framöver men det får man ta... bara jag går ner i vikt så...

Kram till alla som vill ha och två till de som inte vill


F-n va jag e bra!!!

Trots förutnämnda kalas har jag varit fantastiskt stark idag... Sötsuget har varit ett riktigt h-vete... och tillfällena att stoppa en liiten kaka i munnen har varit MÅNGA... Men jag har stått emot och just nu känner jag mig nästan euforisk. Jag har orkat att motstå frestelser!!

Kram till mig!!

Prinsessinvasion!

Vi har haft barnkalas! Jag är helt slut. 6 st "hönor" och en "tupp" är precis vad man orkar med i 2,5 timmar. Födelsedags"hönan" är iallafall väldigt nöjd.

34226-42

Står och väntar på att nagelacket ska torka.... man måste ju ha guldfärg på fingrarna med... inte bara på klänningen!

Korv med bröd

Kalaset är i full gång... korv med bröd är inte dumt!

Pannkakstårta

Mamman har gjort pannkakstårta för första gången i sitt liv.... Så där lyckat, tycker jag.... Det är en tårta som måste ätas FORT annars ger den sig av. Prinsessorna/hönorna var relativt nöjda med mig, kunde nog varit liiiite bättre tårta dock... jaja man måste ju testa.

Invigning

34226-41

Visserligern helkass bild från en kamera men ändå ett minne.
Elin står i sin rosa jacka och väntar på att få plantera ett träd till minne av invigningen av skolans nya del.
Hon var jättestolt och mamma (jag) tyckte det var fantastiskt duktigt (inte så lite stolt jag heller)!

Själva Öppet Hus delen av dagen gick över förväntan, det bjöds på våfflor, bullar och kakor i varteviga hörn av skolan men jag var jättestark!

HEJA MIG!!!!!!

Energitillskott...

Huvudvärken klingar sakta bort och en liten förhöjning i min energi ger sig tillkänna. Därför tog jag på mig gympadojorna och tog en härlig promenad ner till havet, det tog ca 30 min fram o tillbaka och kändes fantastiskt. De andra dagarna har jag suttit en kvart på min träningscykel men det kändes inte riktigt som ett alternativ idag. Jag har nämligen inte cyklat regelbundet på några år och då kan man ju gissa var det känns efter ett par gånger, alldeles riktigt: I ÄNDAN.

Nu ska det bli riktigt gott med frukost: Ägg och Bacon blir det idag.

Senare så ska vi (jag och barnen) till skolan för invigning av den nytillbyggda delen. De har även öppet hus så barnen ska stå o sälja allehanda krafs som ingen egentligen vill ha... Ska bli jättetrevligt! : )

Ikväll laddar vi för Melodifestival! HEJA Carola!!! 

Sockeravgiftning....

I dag börjar min tredje dag med GI-metoden, känner av lite huvudvärk och har ett ständigt sug efter nåt att äta, är egentligen inte hungrig men känner ändå att jag vill ha "nåt" hela tiden. Än så länge så står jag emot. HEJA, HEJA!!
Det ska bli mycket intressant att se hur helgen blir, ska göra mitt bästa för att helt undvika frestelser och om jag ändå utsätts för några så ska jag ge f-n i att falla för dem.

Till frukost idag blir det keso med äpple och kanel.

Hoppfulla morgonkramar

Å där var vi igång!

Igår städade jag ur kyl och frys. Sen åkte jag och handlade, grönsakslådan är välfylld igen och lightprodukterna trängs på hyllorna. Ser riktigt trevligt ut.

Lunchen igår bestod av enkel kycklingsallad à la GI, middagen blev kryddstarka nötfärsbiffar med ratatouille. JÄTTEGOTT!
Till frukost idag blev det ostomelett med skinka och sallad.

Jag tänkte även passa på att presentera den Nya Karina:

Pigg
Glad
Positiv
Trevlig
Optimistisk
Envis
Motionerande
Näringsinriktad
GI-bestämd
och sist men absolut inte minst: VACKER och blir bara vackrare!!


Göra slut med sitt gamla jag...?!

Jaa...

Ställde mig på vågen imorse och fick världens chock... Jag har gått upp jättemycket i vikt...
Jag har väl känt att jag inte gått ner direkt men att det var sååå mycket visste jag inte...
Panikringde till läkaren för jag kände att det här klarar jag inte just nu, fick en tid den 27 juni...! (Ska enligt sköterskan vara glad för att det fanns en tid före sommaren, jättetufft just nu...hmmm) Ska ta ett snack med läkaren om eventuell gastric banding.

När jag hade lagt på luren satt jag en stund och lipade och kände bara att detta blir för mycket... Men när tårarna torkat kom ilskan...! 

JÄVLA SOPA ATT STÄLLA TILL DET SÅ HÄR FÖR SIG SJÄLV!!!! Jag har ju gladeligen stoppat i mig vartenda kilo! 

NÄ!! Mitt nya liv börjar nu! Kärringen som fördärvat min vackra kropp gör jag slut med och Karina Den Nya har tecknat abonnemang i Giviktkoll för tre månader till att börja med! Nu jävlar (ursäkta, men jag är sååå arg!)!! 

ARRRGHHHH!!!!

Dyrt blir det!

Jaha så var den nya duschkabinen på plats, vi jobbade hela kvällen med monteringen (utan några större gräl faktiskt), problemet är ju bara att nu ser man verkligen att hela badrummet hade mått bra av en renovering...

Maken pratar om klinker och golvvärme... Mysigt men inte helt billigt...

Jaja, det går väl in under den allmänna konkursen...

Visst é det typiskt...?

I går kväll möttes vi av ett stilla dripp-dropp från blandaren i duschkabinen, nu på morgonen hade det förvandlats till en liten vårbäck som inom loppet av en timma blev till en rytande fors som fick till följd att maken ropade: "STÄNG AV VATTNET". Jag fick då rusa in i det överbelamrade förrådet, flytta fjorton kartonger för att komma fram, och stänga av allt vatten. JIPPEY!!! Efter en hel del huvudkli så fick maken täta tillräckligt för att vi skulle kunna ta varsin snabbdusch och borsta tänderna, hela tiden med en skräck för att tätningen inte skulle hålla. Och det är inte kallvattensidan som läcker!

Till saken hör ju att vi har under en tid pratat om att köpa ny duschkabin för att den gamla är snart slut, men jag har bromsat detta lite för det är ju DYRT! Nu är det ju helt klart dags för att sluta bromsa... eller?

Så nu bär det iväg till vvs-butiken  för inköp av nya grejer... 

Ja må hon leva....

Elin har fyllt 7 år, kan ni tänka er... Lillstumpan är stora damen..?!
Hon var jättenöjd med sina presenter. Där var Barbiedocka med både älva-vingar och sjöjungfrustjärt, en Bratzdocka Westernstyle med tillhörande häst, den vackra rosa dräkten hon har på bilden, en klocka, shorts och rosaglittrande träja med en häst på, waterslidebana till trädgården och lite till... Puh (inte allt från mamma o pappa utan både fastrar, farmor och farfar kom med paket.

34226-39

Prinsesstårta var det beställt... är mycket nöjd med resultatet.

34226-38


Dagen idag....

...Dagen i dag...


Dagen i dag är en märklig dag.

Den är din.

Gårdagen föll ur dina händer.

Den kan inte få mera innehåll
än du redan har givit den.

Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen i dag har du.

Använd dig av det.

I dag kan du glädja någon.

I dag kan du hjälpa en annan.

Dagen i dag är en märklig dag.

Den är din
Indisk dikt


Träningsväääärk....!!!

Kratta, gräva, måla....aj, aj, aj. Allt på en dag ger en maffig träningsvärk i axlar och överarmar, känns lite gott faktiskt...:-)
Hampus´ cykel har fått ny färg, blir svart medd silverdetaljer, läckert. Bild kommer.
Staketet fick en välbehövlig omgång färg, så håller det nog i några år till.
Vi ha börjat jobba med diket som löper tvärs igenom hela trädgården, maken grävde och jag krattade, nu ska här bli ordning!

Våren har nämligen stormat fram i Stråvalla:

34226-35

Visst är magnolian fantastisk! Den blommar innan något annat och doftar underbart. Jag önskar jag kunde lägga in en "doftbild" så att alla fick känna.

34226-36

34226-37

Semester....?

Jaha, så var det då dags igen....

Semestern ska planeras.... Vad göra? Hansapark i Tyskland och sen en biltur upp genom Danmark som avslutas med badhotellet i Fredrikshamn? Eller ska vi bara vara i Danmark och gå på Legoland och sen badhotellet? Eller varför inte en klassiker...? En tur genom mellansverige med övernattning på diverse hotell på vägen?

Vad har vi då att tänka på...? Hmmm...?

- Kostnad?
- Hur långt är det?
- Finns det hotellrum?
- När ska vi åka?
- Är det vansinnigt mycket folk just då?

Aaa... många frågetecken som ska rätas ut blir det.

Men det är ett kärt besvär : )

RSS 2.0