Vadå sjukvård...?

Jag tror ta mig sjutton att jag får ett frispel!

Jag sade ifrån på skolan att jag inte kunde åka med på ett studiebesök för att jag skulle till läkaren. När jag ca 10 min före utsatt tid kommer för att anmäla mig i kassan så säger de att jag inte har tid förrän den 19/7! Den har blivit ändrad! Till saken hör också att dagen före läkarbesöket fick jag ett brev där det stod att min tid den 24/7 har blivit ändrad till den 19/7. Mycket märkligt...Kan inte för mitt liv komma ihåg att jag hade en tid då... Men se det var tryckfelsnisse som varit i farten. KUL!! NÄÄÄ!!! Lite tvär blir jag skickad till sköterskeexpeditionen för att reda ut hela det här missförståndet och blir sittande utanför den i nästan 20 minuter innan jag får komma in. Då visar det sig dessutom att jag har fått en annan läkare än den som jag brukar ha... Förmodligen har min läkare velat byta...? Varför då? Är jag en så besvärlig patient?
Till saken hör också att den 19/7 KAN jag inte ens komma för då är jag i Danmark med familjen. Så det var bara att byta tid igen. Nya tiden är den 26/7. Den ursprungliga tiden ringde jag och beställde eftersom jag inte mår bra! I MAJ!!! Hur i hela helsike kan man bara hålla på och ändra så då? Utan att ens ringa och fråga "om det är okej att vi flyttar din tid?"  

Aaaaarrrggghhhh!

Som väntat....

GI-tänket gick fullständigt åt pipsvängen över Midsommar. Men det var planerat så. Hur ska man kunna fira midsommar utan färskpotatis och jordgubbar med glass och Nubben för alldel... Nää jag tillät mig själv att balla ur... Men nu är det hårda tag igen. Har börjat om i rivstarten och ska få blodsockret i balans igen.

Jag ska även på läkarbesök idag... Hoppas hon har något att tillföra i kampen. 

Nåväl vi får se.

Midsommarfesten kändes riktigt lyckad. Min älskade kusin kom ÄNTLIGEN och firade med oss. Hon hade med sig hela sin härliga familj och de stannade över natt. Mycket mysigt! Inte sant, Lena?

Nu till nåt helt annat... På kursen som jag går har jag en kurskamrat som har visat sig vara en alldeles utomordentlig fotograf... Han lyckades till och med göra nåt åt det här motivet:
 .  Visst blev det bra...!

Kramar tills nästa gång.

Skolavslutning - SOMMARLOV!!

34226-56

34226-58

34226-57

ÄNTLIGEN!!

SOMMARLOV!!

Test av nya vattenkanan - mamma tittade på....

Under glada rop och påhejningar kastade sig pappan ut i barnens nya vattenleksak - en kana!

Pappa kanar!

34226-54

34226-55

Mamman satt i solstolen med nyllet vänt mot solen och tittade på....

Bränt sig?

Har hon bränt sig tro...?

"I sommaren soliga dagar....." *nynnar*  :)


Resultat!!!!

Det ger resultat! Nu har jag gått ner det där förargliga kilot igen OCH ett halvt till, så nu är det totalt ner 6,5 kg. Heja, Heja!! Detta ger mersmak! Och hopp!

STOOORA sommarkramar!

Tji gång efter qigong

Mör som en..... ja inte vet jag. Helt slut i kroppen är man iallafall. Har för första gången i mitt liv testat på qigong och yoga. Gjorde inte ett helt pass av någotdera men det känns i kroppen ändå, otränad som man är. Å hu!

Sitter och letar snapsvisor till sånghäftet som vi ska ha på midsommar, har hittat massor på internet. www.snapsvisor.nu är en jättebra sida! Här är en favorit:

Titel:

Benen känns spaka

Melodi:

Vårvindar friska


Benen känns spaka,
vill inte haka
på väckarklockans ringserenad.

Tungan känns unken,
snustorr är dunken.
Huvet som en atombombskrevad.

Bot måste komma
snart helst ida´.
Vin, desivon, alsolsprit går bra!

Nej, vodkadroppar för våra kroppar
det bästa är
så drick och var gla´!


Men va´ f-n?

Hoppade upp på vågen igår morse och den visade att jag gått UPP 1 kg! Inget kul alls! Inte minskar "midje"-måttet heller, buhu! Men skam den som ger sig! Jag måste ju rimligtvis gå ner om jag fortsätter att äta så här nyttigt... eller? Blodsockret åker iallafall inte berg o dalbana längre utan jag känner mig ganska pigg och jämn i humöret. Och just nu får jag glädja mig åt det. Hoppar bara att vågen pekar åt rätt håll vid nästa vägning. Nåväl, nog om detta!

Maken har varit ledig i 3 dagar och hunnit med att tapatsera om i Hampus rum. Det blev jättefint! Nu ska vi "bara" flytta in alla möblerna igen. Puh.

Midsommar närmar sig med stormsteg och det är hos oss festen blir i år. Nu ska jag bara hitta lite kul lekar och några nya snapsvisor så blir festen nog en succé, det brukar bli vääääldigt roligt!
Kommer du Lena?
 Nähä, nu ropar maken på att jag ska komma och dricka kaffe, så... hej så länge.

Jaa då!

Håller mig till dieten trots att det känns jättetungt just nu. Ingen mat lockar mig förutom den som är förbjuden: Pommes Frites, potatismos, spagetti med köttfärssås, korv med bröd mm.
Försöker tänka positivt "sallad är jättegott". Samtidigt som jag brottas med dessa tankar så känner jag att det är nu det gäller, ska jag lyckas med att gå ner i vikt denna gången så är det nu jag måste hålla ut.
OCH JAG TÄNKER GREJA DET!

Nystarten!

Efter gårdagen allmänna urballning tog vi nya tag idag. (Inte så att jag åt nåt onyttigt, men det var vansinnigt nära.) Bytte status hos giviktkoll och är nu i den sk. nystarten, här kommer jag att förbli tills jag har gått ner det jag ska gå ner. D.v.s. 30 kg till. Nystarten innebär att jag vääääldigt sakta ska införa liite långsamma kolhydrater såsom jätte grovt surdegsbröd, quinoagryn, bulgur...ja ni fattar. Första gången jag ska äta bröd kommer att bli till frukosten i morgon, det känns nästan som om man "syndar", att det är lite förbjudet eftersom jag inte ätit bröd på över två veckor... Det ska hur som helst bli jättegott!

Det är nu det gäller!

Ska jag hålla ut? Det är den stora frågen. Nu har jag kommit till den punkt där hela kroppen säger till mig att "varför hålla på med den här bantningen, du duger som du är?" Varje gång jag har "bantat" tidigare så har jag gett upp nu, men jag tänkte hålla ut den här gången så nu behöver jag all hjälp och pepping jag kan få!!!

HJÄLP!!!

RSS 2.0