Nu vet jag!

Årets Nyårsmeny:

Förrätt 1:
Laxfärstårta med hummersås och smörfräst kumminkryddad salladskål. Mmmmums!

Förrätt 2:
Halstrad pilgrimsmussla med en röra som bestod av bl.a. cashewnötter, sweetchilisås, vitlök. (Också fantastiskt gott. Oväntat med nötter till musslan.)

Varmrätt:
Helstekt oxfilé, potatisbakelse, svampröra och persiljesmör med vitlök och philadefiaost. (Starka smaker och helt enkelt perfekt!)

Efterrätt:
Chokladbavaroise i tre färger med rårörda hallon till. (Perfekt avslutning på en perfekt middag)

Drycker:
Till förrätterna drack vi ett franskt Asace-vin "BestHeim Pinot Blanc"
Till varmrätten blev det ett fylligt rött merlotvin från Chile  "Casa Rivas"
Och till efterrätten drack vi en Muscat från Australien "Brown Brothers Liqueur Muscat"


Detta nyår var vi alla vansinnigt nöjda med maten till skillnad från förra året. Vi kom ändå överens om att nästa år byter vi maträtt emellan matlagen, det lag som gjorde efterrätten i år gör förrätt, varmrättslaget tar hand om efterrätten och förrättslaget tar hand om varmrätten. Allt för att göra det så omväxlande som möjligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0